Durant el mes d'octubre, vam estar comentant a classe alguns textos relacionats amb les possibilitats educatives que ofereixen les noves tecnologies. Aquests fragments analitzats formen part d'obres significatives que calen incloure en la biblioteca que anirem construint al llarg dels anys que dediquem a formar-nos i que segurament consultarem un cop exercim de mestres. Aqui cito aquestes obres:
- CABERO. J, (2007) Nuevas Tecnologías Aplicadas a la Educación, Madrid, McGrawHill. A classe hem tractat el capítol 1 "Las nuevas tecnologias en la sociedad de la información" que apunta quines característiques i possibilitats ofereixen les aquestes a l'ensenyament i a la formació. També hem treballat el capítol 8 "El video en enseñanza y formación" en el que els autors analitzen una de les noves tecnologies amb més presència en els centres escolars, el vídeo.
- FERRÉS. J, (1992) Video y educación, Barcelona, Paidós Ibérica. D'aquest llibre varem llegir i comentar el capítol 1 "Educación audiovisual" en el que s'argumenten les set trets característics d'aquest llenguatge.
- FERÉS. L (1996) Per una didàctica dels mitjans audio-visuals, Barcelona, Generealitat de Catalunya: Departament d'Educació. Aquest és un material que pot ser molt útil per aquell professorat que vulgui adquirir uns coneixements bàsics sobre les possibilitats expressives i didàctiques del vídeo i dels altres mitjans audiovisuals.